Het Belgisch Museum van de Vrijmetselarij

Tijdelijke tentoonstellingen

Van 28.09 tot 17.11.2024 :

Vrijmetselarij & Neoclassicisme

Ontdek onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling, een zaal gewijd aan de 18e-eeuwse Brusselse vrijmetselarij en het neoclassicisme in het algemeen, en meer specifiek aan het Hotel Dewez waarin ons museum is gehuisvest.
Deze tentoonstelling kadert in de Brusselse Neoclassicistische Biënnale en loopt van op 28 september tot en met 17 november.

Voorbije tentoonstellingen:

Onze lezingen en concerten

Lezingen

Het museum en de Vrienden van het Belgisch Museum van de Vrijmetselarij nodigen sprekers uit die werken rond verschillende thema’s met een historische, artistieke of maatschappelijke link met de Vrijmetselarij.

Concerten

Het Dewezhuis en zijn 18e-eeuwse kader komen tot leven op de klanken van historische muziek en levendige jazzimprovisaties.

Voorbije lezingen en concerten:

Professioneel of educatief

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor jouw evenement, een privéreceptie, een directievergadering, een seminarie met diner, een teambuilding of een plek voor jouw educatief of creatief project? De prachtige serre van het museum en haar 18e-eeuwse architecturale omkadering bieden je een unieke plek om je gasten, collega’s of studenten te ontvangen.

Wij kunnen je helpen en raadgeven, dus neem contact met ons op en vraag naar onze waaier van mogelijkheden.

Contact: [email protected]

Samen

Schenkingen, donaties en bruiklenen

We rekenen ook op jouw hulp! Het museum aanvaardt schenkingen, donaties of bruiklenen van Loges of particulieren.

Vrijwilligerswerk

Wil je je persoonlijk inzetten? Of het nu voor een paar uurtjes aan de balie is of als museumgids, we bieden je graag een passende opleiding aan. Zo kun je deelgenoot worden van een hartelijke ontvangst van onze bezoekers.

Contact: [email protected]